Blandt Portugals mange turistattraktioner er strandene nogle af de vigtigste. Med næsten 1.000 kilometers kystlinje, hvor en stor del er sandstrande, er Portugal et sandt paradis for strandlystne rejsende. Læg landets vidunderlige klima til, og det bliver let at forstå, hvorfor Portugal er en af Europas mest populære turistdestinationer.


Dona Ana-stranden ved Lagos i Algarve. En anden af Portugals mest vidunderlige strande. Foto: Lacobrigo

Stor variation

Portugals strande varierer meget i såvel udseende som hvilke aktiviteter, der er mulige.

Fra de forunderlige klippeformationer i Algarves bugter til de åbne, vindblæste vidder nær Cascais vest for Lissabon, er de alle begunstiget med en naturskønhed, der ikke kan undgå at imponere selv den mest berejste turist.

I modsætning til i andre Sydeuropæiske lande, hvis kyster ligger ud til det rolige Middelhav, ligger Portugal ansigt til ansigt med det noget vildere Atlanterhav.

Derfor byder Portugal på nogle af de bedst egnede steder til surfing i Europa.

Men der er også mange familieegnede strande, med høj vandkvalitet og mulighed for et væld af aktiviteter for børn og voksne.

Cabanas de Tavira

En af de strande, mange turister husker som en skøn og særlig oplevelse, er Cabanas de Tavira i det østlige Algarve. Selvom man så småt er begyndt at bygge en del i området, hersker der stadig en autentisk stemning af lille, portugisisk fiskerlandsby.

Du kan komme til stranden med vandtaxaer, som sejler regelmæssigt i sommerperioden.

Stranden strækker sig milevidt, og du føler, du er blevet sat af i dit eget lille paradis.

Vi anbefaler, at du i Tavira også besøger nationalparken Ria Formosa – et vådområde af international betydning, som strækker sig langs 60 kilometer kystlinje og blandt andet rummer mange fuglearter.

Se mere på: http://tavira.algarvetouristguide.com/

Læs mere om Algarve

Portinho da Arrabida

Ved Setubal i nærheden af Lissabon ligger den drømmeagtigt smukke strand Portinho da Arrabida. En kort køretur fra Setubal mod øst langs små, snoede veje vil bringe dig hertil.

Vandet er krystalklart og 17 grader varmt om sommeren, og stedet er særdeles velegnet til såvel dykning som fritidsfiskeri.

Stranden ligger i forlængelse af en pittoresk, lille fiskerlandsby under stejle klipper.

Landsbyen blev i sin tid bevogtet fra et fort, der blev bygget i 16-tallet, og som i dag rummer et havmuseum. Her kan du blandt andet kan se udstoppede havdyr fra området.

Læs mere om Lissabonkysten