Det kan godt være at den portugisiske økonomi er i krise, men det har ikke fået turisterne til at vende landet ryggen, snarere tværtimod. Nye tal viser således, at Portugal i 2013 modtog rekordmange besøgende, som gav økonomien et tiltrængt løft.


Lissabon, Madeira og Algarve (på billedet) er Portugals mest populære destinationer. Foto: Tiago Fernandes

Afgørende for Portugals økonomi

I alt overnattede 14,2 millioner turister på portugisiske hoteller i 2013, hvilket var en stigning på 4,2 procent i forhold til sidste år. Stigningen blev til glæde for Portugals økonomi især drevet af en stigning i antallet af udenlandske overnatninger.

Selv om stadig flere danske rejsende, som vi tidligere har fortalt her på Portugal.dk, vælger at rejse til Portugal på ferie, er det dog stadig briter, tyskere og spaniere, som udgør størstedelen af de udenlandske besøgende. Franskmænd bruger ifølge de officielle tal flest penge på deres ferie i Portugal.

Samlet set tilførte udenlandske turister i 2013 den portugisiske økonomi over 9 milliarder euro. Blandt andet museer, monumenter og andre kulturhistoriske seværdigheder har nydt godt af fremgangen og melder således om en samlet stigning i besøgtallet på næsten 8 procent.

“2013 var et rekordår i forhold til antallet af turister i Portugal og antallet af overnatninger. Det var afgørende for Portugals økonomiske genopretning,” siger Økonomiminister Antonio Pires de Lima.

Algarve stadig i front

Det er stadig Algarve i det sydlige Portugal, som tiltrækker flest besøgende og her var 2013 da også et godt år. Regionen havde 35,5 procent af alle overnatninger i Portugal, og næsten alle dele af turistsektoren i den solrige region kunne registrere en fremgang.

Faro Lufthavn blev for eksempel benyttet af næsten seks millioner passagerer i 2013, hvilet er en stigning på 5,6 procent i forhold til 2012. Ligledes melder golfbranchen om flere udenlandske golfspillere på banerne i Algarve, som har nogle af Europas bedste golffaciliteter.

Vil du besøge Portugal i år? I artiklerne her på hjemmesiden kan du finde masser af inspiration til din ferie og tips til de bedste seværdigheder.