Europas største og verdens næststørste akvarium, Lissabons ”Oceanário”, beliggende i den østlige del af Portugals hovedstad, bliver fra marts genstand for et nyt stort byggeri som en del af udvidelsen af Lissabons mest populære seværdighed.


Europas største akvarium, Oceanário, i Lissabon bliver snart udvidet

Indviet ved verdensudstilling

Den ny enhed opføres i den sydlige del af komplekset og følger arkitektonisk det eksisterende akvarium. Projektet er udtænkt af arkitekten Peter Chermayeff og blev indviet i forbindelse med afholdelsen af det 20. årh. sidste verdens-udstilling, som blev holdt i Lissabon med hovedemnet: ”Oceaner, fremtidens arv”.

Over 1 million besøgende

Oceanário består af et 5,000m3 stort bassin med fire mindre hjørnebassiner, der forestiller levesteder med dyr og planter fra henholdsvis Nordatlanten, Antarktis, Stillehavet og Det Indiske Ocean. Der udstilles over 10.000 dyr og planter i Oceanário, der også har permanente udstillinger relateret til menneskets forhold til havene. Med et årligt tal på over 1 million besøgende er akvariet en seværdighed med mange alsidige aktiviteter rettet mod skoler, familier og turister.
Akvariets formål er at gøre besøgende bevidst om at bevare oceanernes naturarv.

Direkte forbindelse til Lissabon centrum

Den nye bygning har længe været en nødvendighed for at følge med i diverse arrangementer såsom koncerter, fødselsdage og interaktive aktiviteter. Til Parque das Nações i Lissabon, Lissabons mest moderne kvarter, hører bl.a. også Lissabons messecenter, Videnskabs- og Østensmuseum, og et Shopping Center i forbindelse med banegården Oriente International. Der er ligeledes metroforbindelse mellem området og Lissabons centrum.