Faial er berømt for sit sværdfiskeri og er den foretrukne anløbshavn for internationale yachtmandskaber, der krydser Atlanten. De naturskabte landskaber på Faial er uspolerede og i de undersøiske, vulkanske huler skjuler sig stimer af farverige fisk.


Liv og glade dage til folkefest på Faial.

Mange oplevelser på Faial

På Faial kan man holde en livlig, aktiv ferie og få en smagsprøve på de mange kulturudbud i Horta, en by der er kendt for sine hvidkalkede huse. Faial udgør en farverig baggrund for et ophold med sine grønne bjerge og de røde maleriske vindmøller i landskabet, hvortil kommer et spændende og kosmopolitisk byliv.

Faials farverige landskab

Når man besøger Faial, vil man med det samme opdage, at to farver dominerer øen: grøn og blå. Begge farver findes i den naturligt forekommende flora på Faial – fra græsset der dækker bjergsiderne til farverne på de mange hortensiabuske, der omkranser markerne og hvis farver blander sig med havets og himlens. Dette idylliske billede fuldendes med den vulkanske askes intense sorte farve på de golde ”Capelinhos”, hvor ingenting kan gro.

Faials “caldeiras”

Faial indbyder til en vandretur gennem vulkanske landskaber, en klatretur i slumrende kratere eller ”caldeiras”, eller til at nyde det grønne mosdækkede landskab. Man kan også beundre udsigten til det stedse foranderlige bjerg, Pico Mountain, fra den nærliggende ø af samme navn – en udsigt som man også kan nyde fra Faials solbeskinnede strande.

Horta med de mange kulturtilbud

Hortas gader er kantet med hvidkalkede velholdte huse, små bytorve og farverige, kommunale haveanlæg. Man vil finde kirker, hvis tårne rummer kunstskatte, museer der udstiller kostbare billedudskæringer i hvalben og figentræ, og den gamle fæstnings dystre mure, der en gang beskyttede byen mod pirater.

Horta Marina

I Horta Marina finder man yachts fra hele verden. Deres mandskaber bliver altid i et stykke tid og nyder Faials atmosfære og bidrager til den kosmopolitiske stemning på den berømte Café Peter, der længe har været de besøgende søfareres yndlingssted. Inden et mandskab begiver sig af sted igen, siger traditionen, at de skal efterlade et billede af deres yacht på marinaens mur, hvilket har gjort den til et farverigt skue og en af Faials seværdigheder.

Horta Marina er også udgangspunkt for ture, hvor man kan iagttage hvaler og delfiner. Disse havpattedyr kommer regelmæssigt til Fail, da der er masser af føde for dem i havet omkring øerne Faial, Pico og Sâo Jorge.

Feriesport på Faial

Faial tilbyder også feriesport, som f.eks. linefiskeri og dybhavsdykning. Sæsonens højdepunkt er sejlsportsugen i august, hvor yachtregattaer og kapsejlads i hvalfangerkanoer bringer en smittende, livsglad stemning frem i byen.