Faro er hovedstad i Portugals sydlige kystregion, Algarve, og byen har lidt over 50 tusind indbyggere. Den ligger ved floden Formosas udmunding.


Torv i den centrale del af Faro. Kilde: Glen Bowman

Faro – et godt udgangspunkt

I dag tager mange direkte fra lufthavnen i Faro ud til de forskellige feriesteder på Algarvekysten, men byen er i sig selv et besøg værd.

Faro er da også en populær destination for sol- og varmehungrende nordeuropæere, og den flere kilometer lange strand nogle få kilometer fra Faro skuffer ikke. Men har man lyst til mere end sol og cocktails, er Faro også et glimrende udgangspunkt for ture til de mere uudforskede dele af Algarve.

Faros gamle by

Den gamle bydel i Faro, Cidade Velha, tiltrækker mange besøgende, og med god grund da det er her man fornemmer byens historie. Bydelen er stadig omgivet af romerske mure, som datere helt tilbage til det 9. århundrede. I denne del af Faro finder man byens katedral fra det 13. århundrede og ved siden af et kloster fra det 16. århundrede, som i dag er omdannet til Faro’s arkæologiske museum. I museet kan man bl.a. se en udstilling om den arabiske besættelse.

En slentretur i de brostenbelagte gader er en dejlig afslappende afveksling fra strandlivet.

Shopping i Faro

Besøgende i Faro har mulighed for at møde den lokale befolkning på markedet Largo do Mercado, som har åbent hver dag. Det er især det lokale håndværk, og lokalt producerede vine de fleste turister går efter.

Restauranter i Faro

Der er et væld af gode restauranter i alle prisklasser i gågaden Rua de Santo Antonio. Fisk er naturligvis på menuen i Faro, men besøgende bør heller ikke gå glip af de lækre lokale kager og desserter lavet på figner og mandler.

Faro er en universitetsby, og har derfor også et aktivt natteliv med barer og diskoteker, hvor lokale og turister kan mødes.

Natur i Faro

Faro er hjemsted for Ria Formosa lagunen, et naturreservat på over 17.000 hektar hvor hundredvis af trækfuglearter hvert år raster.

Der er mulighed for at tage på guidede bådture ind i reservatet fra Faro.