Middelalderbyen Óbidos er igen i år vært for en af Europas største chokoladefestivaller, hvor du fra den 14. marts til den 6. april kan forkæle din søde tand med smagsprøver og få undervisning i selv at lave lækre chokolader.


Óbidos. Foto: Hugo Cadavez

Årets største begivenhed i Óbidos

Den årlige chokoladefestival i Óbidos forventes ifølge arrangørerne at tiltrække over 200.000 besøgende. Mange besøgende kommer for at deltage i festivalens forskellige kurser, hvor ‘chocolatiers’ tilbyder undervisning i kunsten at fremstille egne chokolader. Der er kurser for nybegyndere og for dem, som er allerede har de basale færdigheder på plads.

For de fleste er det dog chancen for at smage på en bred vifte af chokolader og desserter, der gør chokoladefestvalen i Óbidos et populært udflugtsmål i foråret. De smalle gade i den smukke Middelalderby er forvandles i anledning af festivalen således til ét stort marked med utallige stande og boder, du kan bruge hele dagen på at udforske.

En af festivalens mest populære aktiviteter er udstillingen ved slottet, hvor chokoladeeksperterne skaber sande kunstværker af chokolade inspireret af årets tema, som i år er ‘Lissabon Zoo’. De professionelle konditorer og ‘chocolatiers’ dyster desuden i løbet af festivalen mod hinanden i en række konkurrencer såsom “Årets chocolatier” og “Den Internationale Chokoladeopskriftskonkurrence”.

Videoen nedenfor præsenterer årets tema for chokoladefestivalen.

)

Chokoladefestivalen i Óbidos finder sted hver fredag til søndag i perioden 14. marts til den 6. april. Du kan finde mere information om åbningstider og billetpriser på chokoladefestivalens officielle hjemmeside

En by for romantikere

Det er ikke kun den årlige chokoladefestival, som gør Óbidos 80 kilometer nord for Lissabon til et interessant udflugtsmål.

Byens anses af mange for at være en af Portugals mest romantiske middelalderbyer, hvor du ikke kan undgå at blive grebet af den intime atmosfære i de smalle, brostensbelagte gader omgivet af hvide bygninger med blomsterbeklædte altaner. Vil du opleve byens romantiske atmosfære, når hovedparten af de andre besøgende er taget hjem, kan det anbefales at tage en overnatning her.

Du kan læse mere om Óbidos og Portugal mange andre interessante seværdigheder her på hjemmesiden.