Den 27 - 31. maj indtager tempelridderne igen middelalderbyen Tomar. Det sker i forbindelse med den årlige festival, Festa Templária, hvor fortiden vækkes til live med parader, musik og meget mere.


Convento de Cristo i Tomar. Foto: ines s., Creative Commons.

Tempelridderne i Tomar

Tomar som ligger knap 140 kilometer nordøst for Lissabon ved Nabão-flodens bredder, afholder hvert år en festival for at fejre byens rige middelalderhistorie, der er stærkt knyttet til tempelriddernes tilstedeværelse i Portugal.

Det var det portugisiske overhoved for Tempelherreordenen, Gualdim Pais, som i 1159 grundlagde klosterborgen Convento de Cristo, som med tiden blev omgivet af by. Med hovedkvarter i Tomar herskede tempelridderne de følgende år over en stor del af det centrale Portugal, som de samtidig svor at forsvare mod invasion.

Festa Templária

Festivalens 5-dages program byder på en bred vifte af aktiviteter for både børn og voksne med omdrejningspunkt i Tomars middelalderhistorie.

Den kan du for eksempel glæde dig til unikke koncerter med traditionel musik samt underholdning i gaderne med gøglere og skuespillere. Højdepunktet er tempelridderparaden lørdag aften den 30., hvor over 100 tempelriddere går gennem den gamle bys gader med fakler.

Sideløbende med Festa Templária afholdes der en madfestival med middelaldertema, hvor der hver aften på en række af byens restauranter tilbydes retter lavet med metoder og middelalder-opskrifter, som serveres i omgivelser, der passer til temaet.

Se det fulde program for festivalen her

Herunder kan du se optagelser fra en af de tidligere udgaver af Festa Templária i Tomar.

Masser af aktiviteter i Portugal denne sommer

Det er ikke kun i Tomar, der afholdes festival denne sommer. Overalt i Portugal er der sommeren igennem talrige festligheder og derfor gode muligheder for at opleve levende portugisiske kultur.

Læs for eksempel om sankthansaften i Porto