Holder du af fisk og skaldyr? I starten af april afholdes madfestivalen "Peixe em Lisboa", hvor du på restauranter og markeder i den portugisiske hovedstad kan smage de portugisiske kokkes bedste fiske- og skaldyrsretter.


Kokke underviser på tidligere udgave af festivalen i Lissabon. Foto: Peixe em Lisboa

Smagsprøver og undervisning

Festivalen som organiseres af byens turistorganisation, bliver afholdt for syvende gang i Lissabon, og byder i år på endnu flere stjernekokke fra Portugal og udlandet, som vil præsentere deres bedste kreationer på restauranter og markeder rundt om i byen.

Trods den forholdsvis korte historie er Peixe em Lisboa således allerede godt kendt blandt madelskere i hele verden, og årets festival får blandt andet besøg af Michelin-kokke fra Frankrig, Italien, Brasilien og Peru, som sammen med nogle af Portugals bedste kokke vil lave opvisninger og undervisning.

Mere end fisk

Festivalen i Lissabon er en enestående mulighed for teste nogle af Lissabons bedste spisesteder. Ti restauranter deltager i festivalen ved hver dag mellem middag og midnat at servere fisk- og skaldyrsretter til priser på €5 eller €8. Men festivalsprogrammet byder også på en lang række andre interessante aktiviteter.

Du kan for eksempel deltage i madlavningskurser og vinsmagninger, eller gå på opdagelse på gourmet-markeder.

Den elleve dage lange festival fra den 3. til 13. april er koncentreret omkring Pátio da Galé på pladsen Terreiro do Paço. Du kan finde flere informationer om Peixe em Lisboa på den officielle hjemmeside

I videoen herunder kan du se indtryk fra sidste års festival.

Festivalen er naturligvis ikke den eneste grund til, at Lissabon er en god destination for storbyferier i foråret. Udover at nyde et tidligt forår er en rejse til Lissabon således også en mulighed for at opleve en smuk storby spækket med spændende seværdigheder og attraktioner.