Den 46. udgave af den årlige festival for kammermusik og dans har denne gang musik af Franz Liszt (1811-1886) og af Gustav Mahler (1860-1911) som hovedtema. Som i de foregående år er dette en enestående chance for kultur- og musikelskere til at opleve nogle af Portugals og verdens største talenter.


Palácio Nacional da Pena som ligger med udsigt over Sintra. Kilde: Andrea DG

Sintra – en smuk kulisse

Festivalen i Sintra, som afholdes d. 24 juni – 10. juli, nyder godt af byens smukke historiske omgivelser. Festivalen er f.eks. en unik mulighed for at opleve en koncert i et kongeligt palads. Det er nemt at rejse til Sintra, som ligger ikke ret langt fra Lissabon. Sintra har da også i århundreder været et romantisk tilflugtssted for rejsende fra hele verden, og ikke mindst tidligere sommerresidensen for muslimske herskere og siden portugisiske kongelige.

Sintra er ikke overraskende optaget på UNESCOs Verdensarvliste over verdens vigtigste historiske monumenter og natur-seværdigheder.

Musik og dans i verdensklasse

I løbet af festivalen samles kendte internationale artister fra musik- og danseverdenen for at optræde ved mere end 30 koncerter og danseopvisninger. Tidligere år har nogle af højdepunkterne blandt mange været optrædener af sopranen Ann Murray, Philharmonic de Chambre de Paris og dansekompagnier som f.eks. Ballet du Grand Théatre de Genève og det spanske Compañia Nacional de Danza. Igen i år vil festivalprogrammet helt sikkert rumme mange uforglemmelige oplevelser.

Se mere om programmet på festivalens egen hjemmeside