Igen i år er der mulighed for at se nogle af verdens mest spektakulære sandskulpturer i Algarve, når årets internationale sandskulpturfestival FIESA åbner i Pêra d. 15. april.


Kilde: Jeroen Kransen

Denne niende udgave af festivalen har traditionen tro har et tema, som i år er ‘Animalândia’ (Dyrenes Verden), hvor dyrene skildres på en humoristisk måde. Naturbeskyttelse og bevarelse af dyrearter afspejles også i årets tema.

På festivalen vil der også være en række aktiviteter for publikum. F.eks. vil en del af udstillingsområdet frem til d. 9. juni være under opbygning, så man selv kan opleve hvordan kunstnerne arbejder med sandet.
I følge arrangørerne håber man med dette at “afmystificere teknikkens hvormed sandskulpturer skabes, og give besøgende mulighed for at tale med skulptører fra hele verden.”

FIESA betragtes som en af de største sandskulpturfestivaler i verden, og der vil i løbet af festivalen blive brugt 40.000 tons sand, på et 15.000 m2 stort ommråde, hvor omkring 50 kunstnere vil skabe skulpturer op til 12 meter høje.

Festivalen er åben for publikum frem til oktober.

Se nogle af sidste års sandskulpturer i videoen herunder.

Læs mere om FIESA festivalen på organisationens hjemmeside