Filmfestivalen Doclisboa i Lissabon byder den 24. oktober endnu engang indenfor til 11 dage med en række af de bedste dokumenterfilm fra Portugal og resten af verden.


Du kan se film fra Portugal og resten af verden på festivalen i Lissabon. Foto: Thomas Leuthard

Film i hele Lissabon

Programmet for årets Doclisboa indeholder 244 film fra 40 lande – heriblandt 46 portugisiske film. Blandt de mange film i programmet for festivalen i Lissabon er også den danske ‘Kidd Life’ af instruktør Andreas Johnsen, som omhandler rapperen Nicholas Westwood Kidd.

Fra den 24. oktober til den 3. november vil filmene blive vist i biografer og andre sale spredt ud over Lissabon, ligesom der vil blive afholdt en række sideløbende aktiviteter såsom workshops og debatter.

Del af en alliance

Doclisboa blev i starten af året indlemmet i Doc Alliance projektet, som med egne ord har til formål at “støtte mangfoldigheden i dokumentarfilm og udbredelsen af – og kendskabet til bemærkelsesværdige muligheder af denne genre, som kan være stærkere end feature film.”. Det sker blandt andet ved afholdelse af festivaler som i Lissabon, hvor filmskabere og producere får mulighed for at vise deres dokumentarfilm frem.

Danmark er repræsenteret i alliancen med CPH:DOX, som afholdes hvert år i november og ligeledes indtager byens biografer med nye dokumentarfilm fra hele verden.

Du kan finde flere informationer om Doclisboa på den officielle hjemmeside her

Efterår i Lissabon

Lissabon er med sit milde klima et oplagt mål for en forlænget weekend eller storbyferie i efteråret, hvor du i oktober stadig kan nyde temperaturer over tyve grader.

Den portugisiske hovedstad har et rigt udbud af kulturelle tilbud som eksempelvis filmfestivalen, men derudover er der også et væld af interessante seværdigheder, shopping-muligheder og restauranter, som gør Lissabon til den perfekte storbydestination i efteråret. Du kan naturligvis læse meget mere om Lissabon her på Portugal.dk