Algarve er igen i år den portugisiske region, som har flest Blå Flag strande. I alt 85 strande kan i 2015 hejse det eftertragtede flag, hvilket er tre mere end sidste år.


Praia do Beliche kan for første gang hejse det Blå Flag. Foto: 07janeka, Creative Commons.

Badeferie med kvalitet i Algarve

Portugals sydligste region har ikke blot over 3.000 solskinstimer om året. Det er også i Algarve, du finder nogle af Europas skønneste strande, som gør regionen til Portugals mest populære rejsemål.

Når en strand har det eftertragtede Blå Flag betyder det blandt andet, at du kan forvente høj badevandkvalitet, gode udenomsfaciliteter og at der er fokus på badesikkerhed.

Miljømærkeordningen vurderes at have stor betydning for turismen i Algarve, som især er kendt som et mål for badeferier. Ved den kommende World Travel Awards er Algarve nomineret som ‘Best European Beach Destination’.

Blå Flag i Algarve

I år kan de fire marinaer i Algarve – Vilamoura, Albufeira, Portimão og Lagos – alle flage blåt, og derudover har 85 strande modtaget udmærkelsen.

I Sagres kan Praia do Beliche for første kan lade det blå flag veje, mens Praia dos Alemães (Albufeira), Praia Grande (Ferragudo) og Tonel (Sagres) har generobret flaget. Kun én strand, Praia do Pego Fundo i Alcoutim, har mistet deres Blå Flag status.

I alt er der 299 strande og 15 marinaer med Blå Flag i Portugal.

Du kan se en oversigt over alle Blå Flag strandene i Portugal på den internationale miljømærkningsordnings officielle hjemmeside her

Det er ikke kun de mange gode badestrande, som gør Algarve til et interessant rejsemål. Læs om de mange andre seværdigheder og attraktioner i regionen her på Portugal.dk