Stadig flere danskere vælger en rejse til Portugal. Især Algarve, Lissabon, Madeira og Acorerne har et godt tag i de danske rejsende, som nyder godt af mange flyruter til Portugal.


Algarve-kysten er en af danskernes favoritter i Portugal. Foto: Alquiler de Coches

I forbindelse med workshoppen Portugal Experience kunne turistchef Stig Sommerfeldt Kaspersen fra Portugals Turistbureau således fortælle standby.dk, at antallet af danske ankomster til Portugal fra årets start frem til sommerferien er steget med ti procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Nemt at rejse til Portugal

I løbet af de senere år er det da også blevet endnu nemmere at rejse billigt til Portugal fra Danmark. Fra København kan man for eksempel flyve til Portugals hovedstad, Lissabon, med Easyjet, Norwegian og TAP Air Portugal, ligesom der også er adskillige afgange til Algarve, Madeira og Azorerne fra København. Jyske rejsende kan i sommersæsonen flyve billigt til Faro på Algarve-kysten med Ryanair.

TAP Air Portugal som forleden satte ny passagerrekord, kan nikke genkendende til tallet fra Portugals Turistbureau. Det portugisiske flyselskabs omsætning i Norden har ifølge chef Joao Morais således været otte procent større end ved samme tid sidste år.

Bedst i Europa

Det er ikke kun danske ferierejsende som blandt andet takket være flere billige fly til Portugal, har fået øjnene op for landets mange herligheder. Ved den seneste europæiske udgave af World travel Awards, som er kendt som rejsebranchens Oscar-uddeling, blev Algarve, Lissabon og Madeira præmieret.

For andet år i træk modtog Algarve blandt andet prisen for ‘Europas bedste strand-destination’, mens Lissabon tog title som ‘Europas førende destination for storbyferier’ og Madeira blev kåret til ‘Europas førende ø-destination’.

Er du på udkig efter et spændende rejsemål med behageligt temperaturer i efteråret, er det oplagt at rette blikket mod de portugisiske destinationer. Her varmer efterårssolen stadig, og årstiden er et perfekt tidpunkt at opleve de mange historiske og kulturelle seværdigheder.