Det danske landshold fortsætter jagten på en EM-billet på udebane mod Portugal i Braga torsdag den 8. oktober. Det bliver uden tvivl en kamp med masser af liv på tribunerne, da portugiserne går op i fodbold med liv og sjæl.


Foto: José Fonseca, Creative Commons.

Fodboldoplevelser i Portugal

Kampen i Portugal er sidste chance for at støtte op om landsholdet i kampen om EM-billetten. Portugal ser ud til at sikre sig førstepladsen i gruppen, men Danmark skal nok ikke regne med en håndsrækning af den grund, da de portugisiske spillere gerne vil gøre en god figur på hjemmebanen i Braga foran de loyale fans.

Fodbold er uden sammenligning den mest populære sport i Portugal, hvilket du også kan opleve ved intense lokalopgør i Primeira Liga på stadions rundt om i landet. Ligaen er de senere år blevet domineret af skiftevis Benfica og FC Porto, men i år er Sporting vendt stærkt tilbage til topstriden. Hold som Braga, Vitória de Guimarães og Marítimo fra Madeira regnes dog også som outsidere, der kan drille topholdene.

Selv hvis du ikke interesserer dig synderligt for fodbold, er det en uforglemmelig oplevelse at overvære en kamp på et stadion i Portugal i selskab med tusindvis af entusiastiske fans, som ikke er bange for at give udtryk for deres passion.

Portugisiske fodboldklubber

På mange af Portugals mest populære rejsemål, er der gode muligheder for at overvære en fodboldkamp på smukke stadions.

På en rejse til Porto og det nordlige Portugal, er det for eksempel oplagt at se storklubben Futebol Clube do Porto på Estádio do Dragão. Er du derimod på storbyferie i Lissabon, er det Sporting Clube de Portugal og Sport Lisboa e Benfica, du skal se. Kampene mellem de to lokale klubber trækker altid fulde huse og er nogle af de mest intense i landet, både på banen og tribunerne.

Læs mere om fodbold i Lissabon