Det er som bekendt i dag, at Portugal skal forsøge at spille sig i kvartfinalen ved VM i Sydafrika, og de seneste forlydender går på, at Portugal blæser til angreb mod de nuværende Europa-mestre fra Spanien.


Portugisiske supportere er klar til kampen mod Spanien!

Carlos Queiroz, Portugals landstræner, har op til kampen udtalt, at han er villig til at løbe en risiko i den afgørende kamp efter blandt andet at have spillet to 0-0 kampe i gruppespillet. Carlos Queiroz ser frem til en spændende og levende kamp, hvor Portugal vil sætte alt ind fra kampens begyndelse : "Det bliver en fantastisk kamp, en hurtig kamp med masser af kreativitet og idéer, fart og gode aktioner. Vi vil vinde kampen lige fra det allerførste minut. I sådan en kamp handler det kun om at komme fremad og score. Vi er nødt til at tage nogle risici," sagde Carlos Queiroz ifølge Jyllandsposten ved et pressemøde mandag.

Portugal har holdt nullet

Portugal har som det eneste hold holdt nullet i gruppespillet, endda mod stærke nationer som Brasilien og Elfenbenskysten, og de har også på imponerende vis udraderet Nordkorea, som de jo scorede hele 7 mål imod. Spanien, der vandt gruppe H, er dog en helt anden farlig og stærk modstander end Nordkorea, og Portugal skal spille op til deres bedste, hvis de skal slå de spanske europamestre. Spanien er dog også fortrøstningsfulde og sætter deres lid til måltyven Fernando Torres og midtbane-generalen Andrés Iniesta. Netop Iniesta udtalte sig med stor optimisme efter den succesfulde kamp mod Chile: ” Vi viste, hvem vi er, og nu er vi, hvor vi gerne vil være. I dag fremstod vi kompakte og solide, og denne sejr beroliger naturligvis nerverne”, siger Iniesta ifølge Ekstrabladet

Spansk selvtillid

Også Torres har selvtillid før kampen:"Spanien har endnu ikke vist sit bedste eller ramt de højder i spillet, som vi håbede vi ville. Jeg tror, at det hænger sammen med nederlaget til Schweiz. Det faktum, at vi skulle vinde vores sidste to kampe blandet sammen med den spænding, det giver, forhindrede os i at spille, som vi gerne ville," siger Torres ifølge Jyllandsposten.

Spansk bekymring

Til gengæld er udsigterne gode for Portugal, hvis man skal tro den tidligere spanske landstræner Aragones, der roser det portugisiske hold til skyerne:"Jeg er ikke særlig optimistisk, for jeg ser Portugal som et meget godt landshold. Det bliver svært. Portugal har et ekstraordinært hold og Spanien forbedrer sig med små skridt. Vores spillestil er fundamentalt at have boldbesiddelsen. Hvis Portugal finder ud af, hvordan man tager den fra os, vil de kunne besejre os," siger Aragones ifølge Jyllandsposten til Marca.