De portugisiske tøjfabrikanter beklager sig over den lange sommer i Portugal. I et efterår med masser af sol og varme er køb af nyt vintertøj, det sidste folk tænker på.


Nyd efterårssolen i Portugal. Foto:Pedro Ribeiro Simões

En repræsentant for 600 tøjfabrikker i Portugal mener, at klimaændringerne har forlænget den portugisiske sommer længere ind i efteråret, og at tøjfabrikanterne midt i den økonomiske krise derfor også oplever mindre efterspørgsel på deres nye vinterkollektioner.

Den lange sommer dog også visse positive effekter på tøjsalget, medgiver repræsentanten, i og med der er flere folk på gaden, og at det gode vejr tiltrækker besøgende til Portugal som også shopper tøj.

Godt vejr gavner efterårs-turismen

Det gode vejr sætter muligvis en kæp i hjulet på modeindustriens tidsplan, men det øvrige turiserhverv nyder godt af det. Ifølge det nationale turistkontor oplever de f.eks. strandcafeer og restauranter øget omsætning.

Selvom nogle turister vælger at besøge Portugal i efteråret netop for at undgå den værste sommerhede, mener en talsmand fra turistkontoret desuden at hedebølgen på den anden side vil efterlade et ekstra positivt indtryk af Portugal hos mange andre turister, som samtidigt nyder godt af de lavere portugisiske priser i efteråret.

Læs mere om vejret i Portugal, og bliv måske inspireret til en efterårsrejse til Portugal.

Kilde: The Portugal News