Fisk og skaldyr er Algarves hovedingredienser, hvoraf man blandt andet tilbereder de kendte bøffer af den lokalt fangede tunfisk, som grilles mange steder ved stranden.


Sardiner udgør et festmåltid om sommeren. Kilde: Daniel Ventura

Af andre kendte indslag i Algarves gastronomi kan nævnes farseret blæksprutte (lulas recheadas), som også er en delikatesse i denne del af Portugal, og som tilberedes med røget kød og ris, før den koges i en smagfuld løg- og tomatsovs.

Sandinhas assadas, grillede sardiner, er en portugisisk tradition, der giver anledning til et festmåltid om sommeren, når de er allerbedst.

En kold sommersuppe, kendt som gazpacho, er baseret på tomat med hvidløg, agurk, sød peber og olivenolie.

Algarve – specialiteter og traditionel middelhavsmad

Karakteristisk Middelhavsmad, der er fremherskende langs Algarvekysten, er cataplana, en fiskeret der dampes i egen saft i en tætforseglet wok.

De vidtstrakte Alentejo- sletter er hjemsted for acorda, en usædvanlig brødbaseret suppe med kød eller fisk.

Svinekød med muslinger er en anden specialitet på denne egn, mens røget svinekød vendt i tørret chilipeber danner basis for mange opskrifter.

Søde sager sydpå afspejles i den rige høst af figner fra Algarve, og 300 dage med varmt solskin sikrer masser af frisk frugt til dessert.

Andre lækkerbiskner er Alentejan slik, lavet af Portalegre marcipan, og Évora ostekager. Algarves gastronomi er kort sagt en velsmagende og spændende oplevelse, der indbyder til, at man vender tilbage!