Foruden at være et umådelig skønt område, så er det centrale Portugal et af de gastronomisk mest afvekslende områder i landet, idet man her har specialiseret sig i lokale delikatesser så som ålestuvning og alle slags stegt kød og skaldyr.


Pastéis de nata (æggetærter). Kilde: Jpatokal

Lissabon – et væld af restauranter

De fleste store nationale portugisiske retter findes i hovedstaden Lissabon, hvor et væld af restauranter serverer det bedste inden for det regionale køkken, så som smagfulde fiskesupper, lokale fiskeretter, søtunge, kogt kulmule, krabbekød, lever, agerhøne og oksebøffer i en skarp løgsovs.

Egnsspecialiteter i Midtportugal

Besøgende i den forhistoriske universitetsby Coimbra bør smage chanfana, en tyk gryderet med gedekid eller lammekød i rødvinsstuvning, samt de lokale kager, der er kendt som Santa Claras.

Egnens mest berømte ret er formentlig leitao, stegt pattegris fra landsbyen Mealhada, mens frisk ørred er en lokal delikatesse i Covilha, en malerisk by i Serra da Estrela bjergene, også kendt for sin kraftige fåreost, der kaldes queijo da serra. Feriestedet Nazaré ved kysten er mest bemærkelsesværdig for sin fiskestuvning, kendt i Portugal som caldeirada.

Små tærter så som pasteis de nata repræsenterer egnens store udvalg af kager, hvoraf de fleste er baseret på æggeblommer, mandler og krydderier. Sintras små ostekager, der kaldes queijadas, kan købes varme hos den lokale bager.