Sintra har ikke mange gastronomiske traditioner, men dem der er, er stærke.


Blæksprutte er på menuen i Sintra. Kilde: Ricardo Barreto

Kødspecialiteter i Sintra

Nogle af kødspecialiteterne, som man bør lægge mærke til, er: ”Leitao dos Negrais” (stegt pattegris),”Carne de Porco às Mercês (stegt svinekød), ristet ”Cabrito” (gedekid) og ”Vitela” (kalvekød).

Alt godt fra havet i Sintra

Kysten i Sintra regionen har rigeligt med god fisk og skaldyr. Du kan spise en appetising ”robalo” eller ”sargo”, nyde en ”polvo” (blæksprutte) eller nyde ”mexilhoes” (muslinger) og ”percebes”.

Med hensyn til kager og desserter falder fokus straks på ”Queijadas de Sintra” (Sintra ostekager), en traditionel dessert med dato helt tilbage til middelalderen. (”Travesseiros”, ”Pastéis da Pena”, ”Nozes de Colares” og ”Fofos de Belas”.

Et måltid her bør ledsages af en flaske Colares vin fra Colares Denominated Wine regionen, som i dag kun produceret meget lidt vin.

Påskemuslinger

I regionen Assafora og rundt om i byerne er der en besynderlig tradition, forbundet med havet, hvor man samler muslinger Lang Fredag. Den dag står alle tidligt op og samler et stort antal af muslinger, som herefter bliver kogt og spist.

Det er kostume at tilbyde kogte muslinger til forbipasserende og udveksle gaver med naboberne og familiemedlemmerne.

Azenhas do Mar

En skøn by, hvor nogle af de rige og berømte har deres huse. I udkanten er der nogle naturlige pools med havvand. Af og til, afhængig af tidevandet, kommer sandet op på klippern,e som herved danner en lille strand. Den er egnet til fiskeri.

Du kan læse mere om Sintra på det lokale turistkontors hjemmeside.