På grund af sin vulkanske natur er det azoriske køkken rigt og varieret, med masser af fiskeretter, skaldyr, kød og ost.


Barra de São Miguel på Azorerne. Kilde: Nadadorbr

De berømte verdelho vine fra øerne Pico og Graciosa (som engang var Zaren af Ruslands bordvin) og lokalt dyrkede ananas danner et karakteristisk grundlag for meget af den lokale madlavning.

Specialiteter på Azorerne

Azoriske specialiteter er f.eks. en stærkt krydret gryderet med oksekød, der kaldes Alcatra à moda da Terceira og en smagfuld ret med pølser med søde kartofler, kendt som linguica com inhames.

Man bør ikke snyde sig selv for den unikke cozido nas caldeiras das furnas, en traditionel ret med kød og grøntsager, der tilberedes i de varme kilder i Furnas, en kurby på østsiden af Sao Miguel øen. Maden koges langsomt ved hjælp af damp, der udsendes fra de svovlholdige kilder, efter at gryderne er sænket ned i jorden.

Ost for enhver smag på Azorerne

Øen er berømt for sine mejeriprodukter og tilbyder et stort udvalg af oste for enhver smag. Mest bemærkelsesværdig er queijo da ilha, som er meget værdsat på fastlandet, og som anses for at være den bedste af sin art på egnen. Modnet ved en konstant temperatur i mange måneder fremstår osten karakteristisk med sin stærke aroma og skarpe smag.

Du kan også læse mere om Portugal på det officielle turistkontors hjemmeside.