Madeiras køkken er typisk middelhavsagtigt, med masser af fisk, olivenolie og hvidløg.


Måske ikke verdens smukkeste fisk, men den smager godt! Kilde: AngMoKio

Alt godt fra Madeiras hav

Havet omkring Madeira er ekstremt produktivt og fyldt med liv. Espada, eller kårdefisk, er øens mest traditionelle ret. Til trods for sit frygtindgydende udseende giver denne lange, skarptandede fisk med de store øjne et smagfuldt måltid af hvidt, flaget kød, som ofte serveres med bananskiver eller en lækker vin- og eddikemarinade.

Lokalt fangede atum (tunfisk) grilles sædvanligvis som en kødfuld bøf, der serveres med citronskiver. Andre populære fiskeretter på øen er havaborre (garopa), gulstribet multe (salmonete), og sværdfisk (espadarte).

Øens mest populære kødret er espetada, der består af mange stykker kød (tit oksekød), løg, tomater og peber, der er kogt over åben ild.

En anden bærende kraft i egnens madlavning er friturestegte majsmelstykker (milho frito), der ofte serveres som tilbehør til hovedretter.

Madeira bugner af frugter

På Madeira dyrkes en vidunderlig række tropiske frugter, hvoraf de fleste kan købes på Funchals daglige marked. Besøgende kan købe lokaltdyrkede avocado, kiwifrugter, mango, papaya og figner, så vel som vanillecreme-æbler, guava, passionsfrugter og andre spændende ting.