Skyd nytåret ind med et brag af en fest i en af Portugals byer, som traditionen tro har mange flotte, åbne arrangementer, hvor alle er velkommen til at deltage.


Nytårsfyrværkeri på Madeira. Foto: Porto Bay Events, Creative Commons.

Nytårsfester i Portugal

En nytårsrejse til Portugal er en chance for at tage hul på 2015 med fest og farver, opleve portugisiske nytårstraditioner og ikke mindst for at tage en pause fra det grå danske vintervejr.

Når klokken slår tolv, skåler portugiserne også gerne i champagne, men derudover skal du huske at spise tolv rosiner, mens du for hver ønsker dig noget for de kommende måneder. Derefter kan du i mange af Portugals større byer nyde et storslået fyrværkerishow, hvor især det på Madeira er i sin helt egen klasse.

Nytårsfyrværkeri på Madeira
Festfyrværkeriet på Madeira er en af årets største begivenheder, som ikke blot er flot men også rekordstort. Det har således allerede opnået godkendelse som verdens største af sin slag i Guiness Rekordbog og tiltrækker hvert år mange besøgende til Madeiras hovedby, Funchal.

Vil du have den flotteste udsigt til det farvestrålende show, kan det anbefales at se det fra havsiden. Der er da også talrige firmaer, som netop tilbyder sejlture ud for Funchal for at se det spektakulære fyrværkeri.

Læs mere om nytår på Madeira

Nytårsfest i Lissabon
I den portugisiske hovedstad er festlighederne nytårsaften koncentreret omkring Praça do Comércio, hvor byrådet har arrangeret en stor fest med både musik og fyrværkeri.

Vil du have god udsigt over byen, kan du eventuelt også vælge at søge op til Castelo de São Jorge, som holder åbent frem til midnat, hvor der er udsigt ikke blot over Lissabon men også til fyrværkeriet i for eksempel Almada på den anden side af Tejo-floden.

En storbyferie i Lissabon vil nytårsaften i det hele taget byde på masser af muligheder for at feste med byens befolkning på pladser, barer og klubber.

Huske også at udnytte muligheden for at smage på nogle af de lokale delikatesser såsom “kongekagen” Bolo Rei, hvis form symboliserer en krone og traditionelt spises mellem juledag og Dia de Reis d. 6. januar.

Nytår i Porto
Portugals andenstørste by, Porto, er flere gange kåret til et af Europas mest spændende storbyrejsemål. Her venter der dig en ferie med masser af muligheder for at fordybe dig i et rigt kulturliv, spændende kulinariske oplevelser og et væld af enestående historiske seværdigheder.

Nytårsaften er ligeledes rig på muligheder i Porto. Nyd for eksempel de festlige timer op til midnat i den gamle bydel Ribeira, hvor der er mange gode barer og restauranter. Der er derudover også flere muligheder for at fejre aftenen med et krydstogt på floden Douro.

Læs mere om arrangementerne nytårsaften i Porto på det lokale turistkontors hjemmeside her

Find meget mere inspiration til rejser i Portugal i det nye år her på Portugal.dk