Ifølge en undersøgelse foretaget af Hotels.com, som tager udgangspunkt i tallene fra Hotel Price Index, er Portugal det 6. billigste land i Europa, hvad angår indkvartering på hotel.


Hotel Four Views Monumental på Madeira er ét af Portugals mange gode og billige hoteller

Hotel i Lissabon niende billigst

Markedsundersøgelse er baseret på en analyse af 91.500 hoteller fordelt på 15.750 rejsemål. I det første halvår af 2010 udråber markedsundersøgelsen Portugal til at være Europas 6. billigste land, hvad angår indkvartering på hotel, med en gennemsnitspris på 84€ pr. værelse. Priserne i Portugals hovedstad, Lissabon, er en anelse højere med et gennemsnit på 85€ pr. værelse, hvilket gør byen til det 9. billigste sted at indkvartere sig i Europa.

Høj hotel-standard i Portugal

Generelt er Portugal kendt for en høj indkvarterings-standard og alsidighed, hvilket ses tydeligt i det kvalitets-, service- og effektivitetsniveau, som gæsterne bliver mødt med. I Portugal er der desuden en lavere momssats på hoteller og restauranter, og det giver mulighed for at sikre en rigtig god kvalitet og samtidig en lavere pris, end dem man ser i andre europæiske lande.

Mange typer af indkvartering og god service i Portugal

Portugal er et land af kontraster og byder på mange forskellige typer af indkvartering, bl.a. hoteller, kroer, Bed&Breakfast, vingårde, spa- og kursteder, lejlighedskomplekser, mv. Portugiserne er af natur meget høflige og stolte af deres ry som et gæstfrit folk og elsker at yde en god service alle vegne. Hvad enten man besøger restauranter, butikker, museer eller lignende, bliver man altid modtaget med et smilende “Bom dia”, “Boa tarde” eller “Boa noite”.