Det går godt med at trække feriegæster til Portugals skønne, solbeskinnede strande: Hotelbranchen i Algarve melder om fyldte reservationsbøger, og man forventer en sommer, der bliver mere travl end sidste år.


Endnu flere kommer til at opleve de vidunderlige solnedgange på Algarvekysten denne sommer. Foto: Aires Almeida

Franske og tyske rejsende vilde med Algarve igen

“Det tyder på, at det bliver et godt turisme-år,” siger Desidério Silva, leder af Algarves regionale Turismeråd, ifølge avisen The Portugal News.

Han lagde vægt på, at mange hoteller på Algarvekysten i år har forventninger til bestillingsrater fra feriegæster langt ind i september og oktober, som er “langt højere end forventet”.

Ifølge Desidério Silva er det især de franske og tyske feriegæster, der i år vender tilbage til Algarve, skriver The Portugal News. Portugal har ellers de seneste år oplevet et fald i antallet af rejsende fra disse lande.

Silva forudser desuden, at Algarve vil opleve yderligt stigenede popularitet blandt gæster fra nabolandet Spanien. Det vil blandt andet skyldes den økonomiske krise, som kan få flere spaniere til at satse på feriemål, der ligger tæt på deres hjemland, mener Silva.

Algarve bliver endnu mere attraktivt

Der arbejdes konstant på, hvordan man kan gøre den i forvejen attraktive Algarvekyst endnu mere tillokkende for feriegæster.

Således fokuserer man i Algarve pt. på fem hovedpunkter, hvor man ønsker at forbedre forholdene og mulighederne for regionens feriegæster:

Algarves tilgængelighed fra luften, reklame for regionen rettet mod potentielle feriegæster, konkurrencedygtighed på skatter og afgifter, produkter til turister og regionens modernitet og effektivitet som rejsemål.

Man ønsker blandt andet at reducere skatten på ydelser og aktiviteter, der er populære blandt rejsende, for eksempel golf, og at forynge Algarves image som rejsedestination.

Specielt med henblik på at tiltrække flere spanske feriegæster ønsker man også at reducere afgifterne på motorvejen Via do Infante, som mange spaniere benytter, når de tager på ferie til Algarvekysten.

Læs mere om Algarve