Nordøst for Castelo Branco i hjertet af den store Idanhaslette ligger det lille landbrugscentrum Idanha-a-Nova. Hvert år – femten dage efter påske - afholdes Idanha-a-Novas livlige tredages festival.


Udsigt til Idanha-a-Nova. Kilde: Portuguese_eyes

Spor af tempelriddere

Idanha-a-Nova kan fremvise ruinerne af et slot opført af tempelridderne og nogle toetages nøgne stenhuse bygget i den traditionelle stil, som er typisk for Beira området.

Seværdigheder i Idanha-a-Nova

Bygget i 1187 af Gualdim Pais, overhoved for tempelridderordenen, ligger ruinerne af Idanha-a-Nova slottet idyllisk på floden Ponsuls højre bred.

Idanha-a-Nova er også interessant for sine elegante paladser og herresæder fra det 18. og 19. århundrede, så som House of Marques da Graciosa på Praca da Republica og Palacete das Palmeiras, der ligger tæt på rådhuset.

Oplevelser i nærheden Idanha-a-Nova

Kort tids kørsel mod nordøst fra Idanha-a-Nova, på den anden side af Idanha dæmningen, fører til Monsanto, en smuk landsby sammensat af en klynge granithuse, og kronet med et imponerende slot. Tæt på trækker den historiske landsby Idanha-a-Velha med sin forhistoriske katedral, sin kirke i renæssancestil og med ruinerne Torre dos Templarios, et levn fra tempelridderne.