En illustration, der viser Jesus med en nøgen, tatoveret kvinde, der dør i hans arme, og en anden illustration, der viser Jesus med to lesbiske kvinder, har skabt furore i Portugal og røde ører på chef-gangene i det berømte – eller berygtede – magasin Playboy, hvor illustrationerne er blevet trykt.


Et af billederne af Jesus, der har skabt furore i Portugal og i Playboys ledelse

Billederne er blevet trykt i den portugisiske udgave af Playboy og har efter sigende skabt oprør på direktionsgangene i det amerikanske hovedkvarter af Playboy, der frygter reaktionerne i det katolske Portugal. Vice-præsidenten i Playboy, Therera Henessy, har siden undskyldt de famøse Jesus-billeder og kaldt dem for en ”chokerende overtrædelse af Playboys standarder”. Hun har også udtalt, at Playboy som en konsekvens af trykningen af Jesus-billederne vil opsige kontrakten med den portugisiske forlægger.

Det var meningen, at illustrationerne af Jesus skulle være en hyldest til den portugisiske nobelpris-modtager José Saramagos bog ”Jesusevangeliet” (”O Evangelho Segundo Jesus Cristo”) fra 1991 . I Saramagos roman genfortælles historien om Jesu liv, men med Jesus beskrevet som en menneskelig karakter, der også drives af passioner og tvivl. Romanen modtog hyldest blandt flere litterære kritikere, men er blevet kritiseret af forskellige personer inden for den katolske kirke, der fandt den anti-religiøs.