For at promovere Portugal som et unikt rejsemål til indiske rejsende, har portugiserne for første gang accepteret, at to af musikvideoerne i en ny, storslået "Bollywood"-produktion skal filmes på portugisisk grund. En af dem på den malerisk smukke Algarvekyst.


I indiske film fylder musik og dans ofte meget. Billedet forestiller den berømte "Bollywood"-danserinde Leena Patel. Foto: FlexfxproductionsUK

“Bollywood”-produktion i smukke portugisiske omgivelser

Indisk film er stormet frem de seneste par årtier, og produktionerne fra den såkaldte “Bollywood”-industri slår alle rekorder i popularitet.

Filmene er generelt kendt for at fokusere på melodrama, kærlighed og æstetik, samt for deres lange sekvenser med musik, sang og dans. Sekvenserne bliver ofte til deciderede musikvideoer, som er inkorporeret i filmenes øvrige handling.

“Balupu” er et ord på det indiske sprog Telugu, som betyder “byrde” eller “pligt”. Det er også navnet på den næste større film inden for “Bollywood”-genren, og den kommer til at sælge Portugal til de i stigende grad pengestærke og rejselystne indere:

To af filmens musikvideoer bliver nemlig optaget i Portugal; den ene med storbyen som baggrund, og den anden på den billedskønne Algarvekyst.

Filmens budget er på omkring 5 millioner Euro, og man forventer, at den får premiere i denne måned.

Hovedrollerne er besat af de to berømte indiske skuespillere Ravi Teja og Shruthi Haasan.

Indisk instruktør roser Portugals uberørte skønhed

“Vi er meget glade for at være de første, der filmer vores sange her i Portugal. Vi vil også undersøge mulighederne for at optage flere film her i år.

Der er så mange områder af Portugal, vi må udforske,” lyder det ifølge Travel Biz Monitor begejstret fra Prasad V. Potluri, som er producer på “Balupu”.

Filmens instruktør, Gopichand Malieni, supplerer: “Noget, som er vigtigt at kunne, når man laver film, er at bringe nye og uberørte steder rundt omkring på kloden til det indiske publikum. Vi er glade for at finde disse steder her i Portugal.”

Her på Portugal.dk tror vi næppe, inderne bliver skuffede, hvis de inspireres af filmen til at rejse på ferie til Portugal, et af verdens venligste og smukkeste lande.