Har du en sød tand? Så er den Internationale Chokolade Festival i Portugals berømte middelalderby Obidos lige noget for dig. Her kan du fra den 22. februar til den 17. marts ikke blot smage på kreationerne fra nogle af verdens bedste konditorer, men også selv lære at lave lækker chokolade.


Foto: hozinja

Byen forvandles

I løbet af festivalen forvandles Obidos smalle gader til ét stort udstillingsvindue for chokolade i alle afskygninger med rigelige smagprøver. Særligt udstillingen af imponerende chokolade-skulpturer plejer at være populær.

For børnene er der et særligt ‘chokoladehus’ med sjove aktiviteter og et køkken med mulighed for at prøve kræfter med chokoladeopskrifter.

Voksne kan ligeledes modtage undervisning i kunsten at fremstille chokolader, men vil dog også have rig lejlighed til at se hvordan en professionel ‘chocolatier’ arbejder.

De bedste dyster i Obidos

Konditorer fra hele verden rejser således til Obidos for at vise prøver på deres kunnen, og ikke mindst for at konkurrere med hinanden om blandt andet titlen som ‘Årets Chocolatier’

Besøg Obidos fra Lissabon

Den hyggelig middelalderby Obidos ligger blot en times kørsel nord for Lissabon, og er dermed et oplagt udflugtmål, hvis du tager på storbyferie til Lissabon i foråret, og ikke mindst har en svaghed for chokolade.

Du kan læse mere om Obidos her på hjemmesiden, og mange andre interessante byer og seværdigheder i Portugal.

Festivalens officielle hjemmeside finder du her