Allerede i november måned begynder de unikke julefestligheder på Madeira, der er blevet kendte over hele verden for deres rige udsmykning og dybt forankrede, folkelige traditioner.


Julefestlighederne på Madeira er berømte over hele verden

Ristede kastanjer i Funchal

Et meget karakteristisk syn i Funchal på Avenida do Mar i november måned er firkantede vogne på hjul med et konisk ler-fad på brændende kul, der udsender en dejlig duft af ristede kastanjer. Det er netop dette som portugisere forbinder med efteråret og forberedelserne til jule-sæsonen, og disse juleforberedelser når deres højeste punkt på S. Martinho aften (Mortens aften ), d. 11. november.

Find rejser til Madeira

Juleforberedelser i november måned

Men i november begynder man allerede forberedelsen til ”Festen”, som julen bliver kaldt af de lokale på Madeira – og som fejres fra d. 26. november til d. 6. januar. I denne periode forvandler Funchal sig til en levende og glad julekrybbe,udsmykket med tusindvis af farver, blomster og lys. Diverse julestuer og udstillinger indvies og der kommer koncerter, folkedans, og kormusik.

Find hoteller på Madeira

Festligheder i december måned

I december venter nye festligheder, såsom julemarkedets aften d. 23. med indkøb af de sidste julegaver og smagning af julens specialiteter som honningkage. Traditionelt går man i kirke d. 24. for at fejre Jesus fødslen.

Sylvesterløbet og verdens største fyrværkeri

Den 28. december markeres med Sylvester-løbet, der foregår i Funchal. Nytårsaften tiltrækker mange gæster og en del krydstogter holder til i Funchals havn. Kl. 24 kan man overvære verdens største fyrværkeri, mens de lokale er ude på gaderne og skåler med champagne, danser og hilser det nye år velkommen.

Find billeje på Madeira

Nytår på Madeira

Som et katolsk land fejrer Madeira julen frem til d. 6. januar (tre hellige kongers dag), og på denne dag holder man tre hellige kongers fest med efterfølgende nytårsfester.

Festens kalender:

  • 26. november – Juleindledning med lystændnig i Funchal
  • 3. december – Lystændnig af Funchals anfiteater
  • 10. december – Juleudstillinger på Av. Arriaga og andre steder I Funchals centrum
  • 23. december – Julemarkedets aften
  • 28. december – Sylvester løb – Funchal’s Løb
  • 31. december – Funchals stor fyrværkeri (verdens største)
  • 6. januar – Tre Hellige Konges fest og julefestligheder afslutning