Hvert år er Estoril-kysten scene for sejlkonkurrencer på højeste plan. Portugal har lange sejlsportstraditioner og takket være områdets milde klima kan denne populære sportsgren dyrkes året rundt.


Cascais var i 2007 værtsby for verdensmesterskabet. Kilde: Pedro Ribeiro Simões

Forårs-sejlads

Marts måned er lig med forårets ankomst og dermed begyndelsen af sejlsportssæsonen i Cascais bugten. Efter februars internationale dragesejlads-konkurrence ‘Cascais Dragon Winter Series’, afholdes i marts måned yderligere to kapsejladser, som vil tiltrække mange sejlere og sejlsports-fans til den fortryllende by Cascais.

To kapsejladser i Cascais

D. 17. -21. marts er Cascais vært for sejlkonkurrencen ‘XVIII Troféu Príncipe Henrique – O Navegador’ (Henrik Søfareren’s Trofæ) med deltagelse af forskellige bådklasser.
Marts måned afsluttes med konkurrencen ‘XVI Troféu S.A.R. Rey Juan Carlos I’ (Kong Juan Carlos I. Trofæ). Den spanske kong Juan Carlos har skænket Cascais sejlklubben den store sejlsports-begivenhed som tak for, at det var dér at den spanske monark lærte at sejle, da kongen tilbragte en stor del af sit liv i det smukke Estoril-Cascais. I 2010 deltog der 1399 sejlere fra 76 lande i 11 olympiske klasser. Begivenheden er efterhånden blevet en af områdets mest kendte.

Sejlsport ved Estoril-kysten

Lissabonkysten er velsignet med en fantastisk kyst og et mildt klima, der tillader udøvelse af alle typer vandsport året rundt. Estoril-kysten er blevet en uundgåelig reference i sejler-verden. Udstyret med en af verdens bedste kapsejlads-bane og et bredt udvalg af moderne udstyr og infrastruktur, holder regionen årligt prestigefylde kapsejladser.

Se mere om Estoril-kystens sportsbegivenheder i 2011 her