Holder du af klassisk musik i smukke omgivelser, bør du besøge Sintra på Lissabonkysten i perioden fra 21. december til 14. februar. Her afholdes en række koncerter i Pena Paladset, som ligger på en bjergtop i byen Sintra.


Palácio Nacional da Pena. Foto: Feliciano Guimarães, Creative Commons.

Aftener med musik på Palacio da Pena

Fire aftener i perioden vil der klokken 21.30 være koncert i Salão Nobre på Palacio da Pena i Sintra. Hver koncert indledes fra klokken 21 med en halv times introduktion af musikforsker Luísa Cymbron.

Formålet med koncertrækken på Pena Paladset er ifølge arrangørerne, Parques de Sintra og Centro de Estudos Musicais Setecentistas de Portugal, gennem musik “at fremkalde de temaer, billeder og figurer, der er forbundet med den særlige stemning, som herskede i Sintra i 1800-tallet”.

Koncerterne afholdes 21. december, 10. og 31. januar samt 14. februar. Billetter kan blandt andet købes ved indgangen til Parques de Sintra, på www.blueticket.pt og på turistkontorer. Det koster 10 Euro per koncert.

Læs mere om de optrædende kunstnere, temaer og mere på den officielle hjemmeside for Parques de Sintra her. Du kan også få yderligere oplysninger om koncerten hos Portugals Turistbureau i København på telefon 33131200.

Seværdigheder i Sintra

Byen Sintra, som ligger omkring 20 kilometer fra Lissabon, var i flere århundreder adelens og kongefamiliens favoritferiested, og byen er derfor rig på paladser, slotte og herregårde, hvoraf det ekstravagante Palacio da Pena er et af de mest kendte og besøgte.

Holder du ferie på Lissabonkysten er en udflugt til Sintra da også næsten et must. Udover Pena Paladset rummer Sintra et væld af interessante seværdigheder og smuk natur, som fik UNESCO til i 1995 at optage det “Kulturelle landskab i Sintra” på deres liste over verdensarv.

Læs mere om seværdigheder i Sintra