Madeiras beliggenhed midt i Atlanterhavet gør at Golfstrømmen har stor indvirkning på vejret og klimaet på Madeira og du finder et klima som kan sammenlignes med f.eks. de kanariske øer.


Udsigt mod Pico das Torres. Kilde: Dietrich Bartel

Madeiras klima er mildt og behageligt året rundt!

Klimaet på Madeira har ikke de store udsving med hensyn til temperaturen og det bliver aldrig bidende koldt eller brændende varmt. gennemsnitstemperaturen på Madeira er ca. 20 grader. Dog er der stor forskel på hvor på Madeira man opholder sig og specielt i vintermånederne. På sydkysten hvor byen Funchal ligger er klimaet behageligt året rundt og det er her du man har de højeste temperaturer og flest solskinstimer. I bjergene og på nordsiden af Madeira kan det ofte regne og temperaturene er noget lavere.

Vejret på Madeira – øens vigtigste aktiv!

Madeira er kendt for sin smukke natur og flotte blomster som man se overalt på øen, og det er naturligvis på grund af det fantastiske klima at planter og blomster har optimale betingelser for at gro på øen. Vejret på madeira har altid haft en stor indflydelse på livet på Madeira, helt tilbage til de første indbyggere på øen til hvor tid hvor turister fra hele verden rejser til madeira for at nyde den smukke natur og det milde klima. Vejret på Madeira har igennem tiden givet bønder optimale betingelser for at dyrke landbrug, store mængder af sol, varme temperaturer og vand i rigelige mængder, har gjort at Madeira i mange hundrede år har levet af at forsyne b.la. Europa med frugter og grønt. I dag er landbruget stadigvæk en vigtig indtægtskilde for indbyggerne på madeira, men turist erhvervet har for længst overhælet landbruget som den vigtigste indtægtskilde for øen. Turismen kan dog takke landbruget for øens vel nok største turistattraktion, nemlig Levadaerne.

Vejret på Madeira indbyder til at tage på oplevelser i naturen, hvad enten man vil vandre på de mange Levadastier, bade i Atlanterhavet eller måske cykle i de smukke bjerge. Om sommeren er vejret på Madeira meget stabilt og du har ofte temperaturer på ca. 25-26 grader. Temperaturen på vandet der omgiver Madeira bliver aldrig under 15-16 grader. Vejret på madeira indbyder kort sagt til oplevelser i den smukke natur året rundt.

Se den aktuelle vejrudsigt for Funchal fra DMI.