Har du allerede modtaget lange ønskelister fra familien? Hvorfor ikke gøre årets julegaveindkøb til en fornøjelse med en storbyferie i Lissabon eller Porto, hvor du kan shoppe og samtidig opleve portugisiske juletraditioner på markeder og til koncerter.


Julelysene tændes i Lissabon. Foto: guymoll, Creative Commons.

Jul i Portugal

I hele Portugal pyntes der i julemåneden op med lys i de gamle bydele og landets to største byer er ingen undtagelse. Her er gaderne fyldt med julelys, farverige dekorationer som udskiftes fra uge til uge og traditionelle krybbespil.

Køber du dine julegaver i Portugal, kan du overraske din familie med flotte gaver som med sikkerhed vil vække glæde. Både i Lissabon og Porto rummer de julepyntede gamle gader masser af spændende butikker med kvalitetsprodukter, og mangler du gaveideer vil helt uden tvivl finde noget her. Besøg også julemarkederne, hvor du med garanti kan finde unikke gaver og nyde den hyggelige stemning.

Læs om de bedste souvenirs at tage med hjem fra Portugal

Julgaver til den søde tand

Det portugisiske køkken er kendt for sine mange delikatesser, og vil du forkæle en du holder af eller dig selv med en særlig smagsoplevelse, er der rig mulighed for at købe for eksempel vine, olivenolier og oste.

Når du har købt dine gaver, kan du forkæle dig selv med traditionelle portugisiske søde sager såsom Bolo-rei (Kongens kage), friturestegte “sonhos” og “filhós”. Gå heller ikke glip af de ristede kastanjer, som sælges fra talrige boder på din vej rundt i byen.

December er et godt tidspunkt at besøge Lissabon og Porto på en storbyferie. Mange flyselskaber har særlige tilbud på rejser til Portugal i julemåneden, og det er ofte også muligt at finde billige hotelværelser.

Læs mere om storbyferie i Portugal