Lissabon var det naturlige valg, da den anerkendte spanske festival for moderne kunst, ARCO, besluttede at rykke udenlands for første gang. Den portugisiske hovedstad udgør ifølge arrangørerne nemlig i disse år et af de mest interessante kulturelle hotspots.


Der venter masser af kunstoplevelser på din vej rundt i Lissabon. Foto: Paul Arps, Creative Commons.

ARCO Lisboa 2016

Det er Institución Ferial de Madrid (Ifema), som står bag kunstudstilling ARCO. I år løber den af stablen fra den 26. til 29. maj i Fábrica Nacional da Cordoaria, en tidligere fabriksbygning i Belém, hvor der i det 18. århundrede blev fremstillet reb, sejl og flag til den portugisiske flåde.

Udstillingen i Lissabon samler udvalgte værker fra 45 internationale gallerier. ARCO Lisboa bliver dermed en mindre, koncentreret udgave af hovedudstillingen i Madrid, hvor over 200 gallerier deltager.

Portugals kulturministerium og landets turistbureau har støttet udstillingen økonomisk. Arrangørerne for forventer, at ARCO vil tiltrække kunstsamlere og branchefolk fra hele verden. Men udstillingen er i høj grad også for dig, som ikke vil købe, men blot søger en god kunstoplevelse.

Find information om åbningstider, priser og andet på den officielle hjemmeside for ARCO Lisboa

Masser af moderne kunst i Lissabon

Er du ikke i Portugals hovedstad i slutningen af maj, er der alligevel masser af muligheder for at fylde en storbyferie i Lissabon med spændende kunstoplevelser.

Er du i Belém, bør du for eksempel lægge vejen forbi Centro Cultural de Belém, som rummer værker fra flere af den moderne kunsts største navne. Inde i byens centrum i det historiske Chiado-kvarter kan du ligeledes bruge lang tid på at gå på opdagelse i Museu Nacional de Arte Contemporânea, som blandt andet rummer mange af de vigtigste værker fra portugisiske kunstnere fra 1850 og frem.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at bevæge dig indendørs for at finde spændende kunst i Lissabon. Byen er i de senere år blevet berømt for at have noget af verdens bedste gadekunst.

Gå på opdagelse i Lissabons gadekunst