Portugal har en fin tradition for kunsthåndværk, især kurveflet, keramik, broderiarbejder, tæpper, kobber, messing, smedejern, træarbejder og læder.


På Madeira finder man yndige broderiarbejder, kurveflet og fine kniplinger. Kilde: Alvesgaspar

Håndværk med kvalitet fra Portugal

Tæpper fra Arraiolos i Alentejo regionen er et minde om den mauriske besættelse af Den Iberiske Halvø for adskillige århundreder siden. Lokale kvinder fremstiller dem stadig i hånden i små værksteder, skønt disse kvalitetstæpper kan købes i forretninger over hele landet.

Portugal er også populær for sine lædervarer, der mest kommer fra fåre- og lammeskind. Køer producerer en hårdere læder, der laves i jakker og frakker. Der er hundredvis af forretninger alle steder i landet, der sælger læderjakker, -frakker, -handsker, -lommebøger, -tegnebøger og mange andre ting.

Filigransmykker er et andet godt køb i Portugal, især fra Minho regionen i nord, hvor guld- og sølvtråde bearbejdes til fine, indviklet designede brocher, øreringe og vedhæng.

Madeira er meget kendt for sine yndige broderiarbejder, kurveflet og fine kniplinger, der fremstilles i højeste standard over hele øen.

Portugal kan også prale af en mangeårig tradition inden for keramikarbejder, især de spraglede vægtallerkener og store kander, som findes på lokale markeder over hele landet.