Porto topper USA Today's liste over undervurderede destinationer for romantiske storbyferier. Her kan du og din udvalgte glæde jer til en ferie, hvor alle sanser tages i brug.


Foto: Rossana Ferreira, Creative Commons.

Romantisk storbyferie i Porto

Måske tænker du ikke umiddelbart på Porto som en klassiske romantiske destination i stil med Paris eller Rom – men er det en mere unik og intim oplevelse du søger, er Portugals næststørste by det bedste valg ifølge USA Today.

USA Today bad et panel af rejseeksperter om at udvælge 20 forskellige undervurderede romantiske destinationer, som avisens læsere derefter kunne stemme på.

I kåringen af verdens bedste, men oversete romantiske destinationer slog Porto blandt andet Budapest i Ungarn og Lucca i Italien.

Gammel charme og moderne komfort

Den amerikanske avis er især betaget af Porto’s kombination af “gammel verden” charme og moderne komfort. Den 2000 år gamle by byder på et væld af seværdigheder, som I kan opleve på ture til fods i bymidten.

En forlænget weekend kan sagtens fyldes med masser af spændende oplevelser i Porto. Har I mere tid, har I desuden alletiders udgangspunkt for at tage på udflugter i resten af Nordportugal. Den nærliggende Douro-dal byder for eksempel på rig mulighed for at tage vinsmagning. Det er også i denne dal, I har chance for tage på uforglemmelig togrejse.

Når I vender tilbage til Porto, kan aftenen eventuelt bruges på en af byens Fado-klubber, vinbarer eller gode restauranter.