BBC har lavet nogle små optagelser, der gør det nemt for enhver - der har lidt tålmodighed - at lære nogle simple sætninger på portugisisk. Det kan være særdeles praktisk på et ferieophold i Portugal - i hvert fald er det en god måde at komme i kontakt med de lokale og have det skægt på.


Med lidt portugisisk kan du spørge om vej til stranden - eller bare komme i kontakt med de lokale. Foto: Valter Jacinto

Man kan hente fraserne ned og lytte til dem på sin iPod, eller man kan afspille dem direkte fra BBCs hjemmeside. For hver frase kan man se, hvad den betyder på engelsk, så det kræver altså, at man i forvejen kan engelsk at få gavn af tilbuddet fra BBC.

Hvor er den bedste strand?

BBC har ind til videre lagt 16 fraser op på deres hjemmeside, og de fleste har noget med rejser og ferie at gøre. Meningen er, at man på portugisisk skal kunne forhøre sig hos lokalbefolkningen, så man får mere ud af sit ophold og hurtigt kommer frem til den gode strand, eller hvad det nu er, man er ude på.

Samtidigt er der også lidt sjov og ballade over det. Det er altid skægt at lære lidt om sproget i det land, man holder ferie, og det kan medføre mange underholdende situationer, når man prøver sig frem med de lokale.

Selvom portugiserne ikke altid forstår, hvad man prøver at formulere, kan det ofte være det, at man prøver, der bryder isen, og man kan så eventuelt slå over i et sprog begge parter taler.

Blandt de fraser man kan lære på BBC er blandt andre, ‘Har du et bord udenfor?’, ‘Jeg vil gerne leje en båd!’ og mange andre. Prøv det selv her:

http://www.bbc.co.uk/languages/other/portuguese/quickfix/summer.shtml