Den fredfyldte by Lagoa er Algarves vinhovedstad. I september og oktober er landevejene pakket med lastbiler og kærrer, der transporterer friskplukkede druer til vinproducenterne.


Standen ved Carvoeiro syd for Lagoa. Kilde: AlMare

Lagoas vin

For det meste dyrkes der røde druer, med en høj alkoholprocent. I Lagoa lagres vinen i en solera under en film af en speciel florgær, som giver den en nøddeagtig karakter ligesom en fin sherry.

Seværdigheder i Lagoa

Lagoas sognekirke har en dejlig barokfacade, som bliver endnu smukkere i maj og juni, når de omkringliggende jacaranda-træer blomstrer. Et krigsmindesmærke tæt på ærer soldaterne fra Lagoa-øerne, som faldt under de afrikanske kolonikrige fra 1954-1974.

Oplevelser i nærheden af Lagoa

Stranden ved Carvoeiro et par kilometer syd for Lagoa er et af de mest fotograferede og malede steder på Algarve. Engang var det en simpel fiskerlandsby, men er nu de senere år vokset til et fuldt flyvefærdigt feriested med to golfbaner, et tenniskompleks og et ridecenter tæt på. 5 km øst for Lagoa ligger Porches, en lille by, som er berømt for sine første-klasses pottemagerværksteder og håndmalede keramik.

Du kan læse mere om Lagoa på Portugals officielle turistkontors hjemmeside.