Lagos er en af de mest populære destinationer på hele Algarve - og der er der mange gode grunde til.


Praia da Dona Ana i Lagos. Kilde: Steven Fruitsmaak

En tidligere hovedstad

Lagos er spillevende – både dag og nat, og få andre byer på Algarvekysten har så mange aktiviteter og seværdigheder at byde på.

Lagos var hovedstad på Algarve ind til jordskælvet i 1755. Lagos ligger hvor floden Bensafrim munder ud i Atlanterhavet.

Lagos – en af de mest populære kystbyer

Lagos har traditionelt, som mange af Portugals kystbyer, været afhængig af fiskeriet, men i dag er det først og fremmest turismen der udgør byens økonomi.

Selve Lagos har omkring 19.000 indbyggere, og en stor del af dem arbejder i turistindustrien. Lagos er da også en af de mest besøgte byer på Algarvekysten, hvor folk tiltrækkes af det store udvalg af smukke strande, restauranter og hoteller.

Lagos er desuden kendt for Muscatel-vine der produceres lokalt, og for brændevinen Aguardente de medronho som laves på bær fra Jordbærtræet.

Lagos historie

Lagos har eksisteret i mere end 2500 år, og i den periode har byen været hjemsted for fønikerne, romerne og maurerne – som alle var interesserede i byen på grund af dens strategiske beliggenhed ved havet på hjørnet til Europa.

Henrik Søfareren og Vasco de Gama valgte Lagos

Mange af de ekspeditioner Henrik Søfareren satte sejl fra Lagos’ havn, og det var også her fra Vasco de Gama satte kurs de han tog mod vest og opdagede Brasilien.

Også britiske sømænd havde efter sigende en svaghed for Lagos. Under Lord Nelson lagde de vejen forbi og fortalte om de smukke lokale kvinder og de glimrende drikkevarer.

Lagos – en by fuld af liv

Byen er således rig på historie, men er i høj grad også en levende by med mange aktiviteter. På byens pladser er der ofte gadeforestillinger eller levende musik om aftenen. Er der en stor fodboldlandskamp i Portugal, er der storskærm på et af torvene, hvor folk i højt humør hepper på.

Shopping i Lagos

Der er flere lokale markeder i Lagos, og her finder man f.eks. friske lokalt producerede grønsager, frugt, oliven, mandler, figner, honning og friskfanget fisk.