Hver andet år retter 'Lisbon Week' spotlyset mod én af hovedstadens bydele. I år er turen kommet til Lumiar nord for centrum. Her findes en af Lissabons største parker, flotte paladser og adskillige interessante museer.Lumiar

Mens Lumiar nu til dags med over 41.000 indbyggere er en af de tættest befolkede bydele i Lissabon, var Luminar i det 17. århundrede blot et område med olivenlunde og vingårde nogle kilometer uden for selve byen. Omtrent på det tidspunkt blev Luminar dog til et populært fristed for adelen, og talrige paladser blev bygget her.

I dag er det tidligere landbrugsområde Lumiar stadig et Lissabons grønneste områder, og flere af paladserne står her stadig. En del er dog i en lidt sørgelig forfatning, men andre er blevet omdannet til museer eller luksuriøse hjem. Derudover er denne grønne by tæt ved lufthavnen blandt andet kendt for at huse den store park, Quinta das Conchas, det nationale kostumemuseum og Tearter og danse-museet.

Lissabon-ugen

Fra den 25. marts til 2. april kan du opleve Lumiar en af Lissabons mindre kendte bydele på guidede ture med forskellige temaer. Du kan for eksempel komme med på ture, hvor bydelens moderne gadekunst, kirker og klostre, parker eller paladser præsenteres.

I løbet af de 10 dage Lisbon Week 2017 varer, vil der desuden være en lang stribe af kulturelle arrangementer med alt fra fotoudstillinger til en meditativ gåture i den botaniske have. Det vil være muligt at købe billetter til de forskellige arrangementer enkeltvis eller et “pas” til €25, som giver adgang til fire ture.

På kortet herunder er en oversigt over Lisbon Week arrangementerne.

Det er fjerde gang, at Lisbon Week afholdes.

Du kan finde det fulde program for Lissabon-ugen her: www.lisbonweek.com