Lissabon er ved at etablere sig som en af de populære storbydestinationer i Europa, og ifølge en ny undersøgelse overgår den portugisiske hovedstad de besøgendes forventninger.


Lissabon set i aftenbelysning fra Alama. Foto: Pedro Ribeiro Simões, Creative Commons.

Én storbyferie i Lissabon ikke nok

I undersøgelsen som der refereres til på Go Lisbon Blog, blev besøgende i Lissabon bedt om at bedømme deres tilfredshed med byen på en skala fra 1 til 10. Den gennemsnitlige score var 9.3 og 99 procent sagde, at de ønskede at vende tilbage igen i fremtiden.

Samtidig viste undersøgelsen af for over halvdelen af de besøgende (62 procent), overgik Lissabon forventningerne som rejsemål. Et tilsvarende antal placerer hovedstaden på deres top 5 over favoritdestinationer.

Rekordår i Lissabon

2014 var et godt år for turismen i Lissabon, som havde et rekordår med den største vækst i hotelovernatninger for en europæisk hovedstad. Det er en trend, som meget vel kan fortsætte i 2015, hvor der forventes en række nye hotelåbninger.

Til trods for at turismen i Lissabon er på vej frem, er der langt fra tale om, at byen er ved at blive overrendt som andre populære storbyer i Europa. Portugals hovedstad er stadig et forholdsvist overset rejsemål, og priserne ligger ligeledes mærkbart under niveauet i andre europæiske hovedstæder – især for hoteller.

Det er dog ikke kun det lave prisniveau, som gør at Lisabon begejstrer sine besøgende. På en storbyferie kan du blandt andet udforske en række nye, interessante museer og der er i de senere år åbnet adskillige spændende restauranter.

Masser af gratis oplevelser i Lissabon

At Lissabon er et oplagt mål for en storbyferie uanset rejsebudgettets størrelse ses blandt andet ved, at byens hostels år efter år fremhæves som nogle af Europas bedste. Senest har Hostelworld to af Lissabons hostels i deres top 3 over Europas bedste.

Det er ikke kun overnatningerne, som er billige. Der venter dog også masser af gratis oplevelser i Lissabon. Om søndagen kan du for eksempel gratis besøge nogen af Lissabons største attraktioner såsom Torre de Belém, Museu Nacional do Azulejo og Museu Gulbenkian. Sørg også for at komme rundt til nogle af de mange smukke udsigtspunkter, miradouros, og brug tid på slentreture i de gamle kvarterer, hvor du suger den fantastiske atmosfære til dig.

Få flere tips til din storbyferie her på hjemmesiden. Læs for eksempel om at opleve Lisabon med sporvogn.