Portugal og i særdeleshed Lissabon har store ambitioner om at få flere op på cyklen. Alene i hovedstaden investeres derfor de kommende år mange millioner i nye cykelstier og delecykler, som også kommer turister til gode.


Praça do Comércio. Foto: Daniel Lobo, Creative Commons.

Mere plads til cykler i Lissabons gader

Lissabons borgmester satte tidligere på året et ambitiøst mål om at lave 210 km nye cykelstier i hovedstaden inden næste sommer. Arbejdet med at etablere disse er nu i fuld gang, især langs de store trafikårer gennem byen. Og udviklingen mod en mere cykelvenlig by stopper ikke der.

Planen er således også at etablere bedre cykelparkering og ikke mindst en nyt forbedret bycykelordning, som indledningsvis skal bestå af over 1400 cykler fordelt på 140 lokaliteter rundt om i Lissabons forskellige kvarterer.

Målet er at cykelinfrastrukturen allerede i løbet af de næste par år bliver så meget bedre, at mange flere af byens indbyggere og pendlere vil droppe bilen ikke blot inde i midtbyen, men helt ude i forstæderne.

Forstæder med på bølgen

2/3 af biltrafikken i Lissabon stammer fra forstæderne, og derfor forsøger man også her at forbedre forholdene for cyklister. I Barreiro på den anden side af Targus-floden har man for eksempel 108 km nye cykelstier på tegnebrættet.

Nord for hovedstaden vil forstæderne Vila Franca de Xira og Loures ligeledes etablere en cykelsti langs floden helt ind til Lissabons Parque das Nações.

Ferie på to hjul i Portugal

Det er naturligvis ikke kun portugiserne, som vil få glæde af en investeringen i bedre cykelinfrastruktur. I turistbranchen har man også fået øjnene op for mulighederne.

Mod syd i Portugals mest solrige og besøgte region, Algarve, har man således længe været med helt i fronten af feltet. Seneste er den internationale cykelture Eurovelo 1 blevet forlænget her og flere feriebyer som for eksempel Vilamoura har allerede delecykler.

Cykelferie i Portugal

Vil du opleve Portugal på en aktiv ferie, kan du også finde adskillige lokale firmaer, som tilbyder guidede cykelferier. Her kører man typisk sammen med en mindre gruppe, og slipper for at skulle bekymre sig om rute, måltider og overnatning, men blot nyde turen gennem smukke landskaber og charmerende byer.