I Lissabon gør man klar til den traditionsrige Festas de Lisboa, som vil fylde gaderne i den portugisiske hovedstad med fest og farver hele juni.


Lissabons gader vil snart fyldes med festglade mennesker. Foto: Pedro Szekely

Festas de Lisboa

Festas de Lisboa er din chance for at feste med de lokale i Lissabons historiske kvarter til langt ud på natten, spise dig mæt i grillede sardiner og ikke mindst nyde Fado-musikkens melankolske sange.

Hele juni-måned vil der således være større og mindre events i det centrale Lissabon såsom Castelo til Mouraria, Graça, Alfama, Ajuda og Bairro Alto, hvor der vil være farverige udsmykninger og der bliver spillet op til fest med mange open-air events.

Måneden igennem er der masser at se og opleve i Lissabon, men for mange er et af månedens højdepunkterne dog paraden Marchas Populares om aftenen den 12. juni, hvor en stor parade bevæger sig fra kirken i Alfama ad Avenida da Liberdade til Rossio pladsen i det centrale Lissabon.

I videoen herunder kan du se indtryk fra sidste års parade i Lissabon.

Du kan se mere om begivenhederne i løbet af Festas de Lisboa på den officielle hjemmeside

Festivaler i hele Portugal

Rejser du til Portugal i sommer, er det ikke kun i Lissabon du har mulighed for at opleve og deltage i unikke festivaler. Porto har sin egen Festa de São João do Porto, ligesom helgener fejres i andre dele af landet såsom Sintra og Évora.