Lissabon er helt nede som nr. 72 over verdens dyreste byer at leve i for udlændinge, ifølge den seneste rapport fra Mercer, der har beregnet leveomkostningerne for udlændinge over hele verden. I toppen af listen over verdens dyreste byer finder man - til manges overraskelse - Luanda i Angola, der jo ironisk nok er en tidligere portugisisk koloni.


Farverige - og billige - Lissabon

Lissabon overhalet af tidligere koloni

Rapporten fra Mercer viser også, at Ndjamena i Chad er på tredjepladsen, mens det er mindre overraskende at Toyko indtager andenpladsen. Moskva indtager fjerdepladsen, Geneve femtepladsen, Osaka sjettepladsen, Libreville i Gabon befinder sig på syvendepladsen, og Hong Kong og Zürich deler ottendepladsen. København, der tidligere har ligget højt på listen over verdens dyreste byer, ligger i år lidt længere nede af listen som nummer 10. Verdens billigste by at bo i for udlændinge er – ifølge Mercer – Karachi i Pakistan . Rapporten viser også, at Luanda i Angola er tre gange så dyr at bo i som Karachi og at det tre gange billigere at købe en bolig i den portugisiske hovedstad Lissabon end i den tidligere portugisiske koloni.

Boligudgifter i fokus

Rapporten fra Mercer omfatter 214 byer på fem kontinenter og sammenligner priser på over 200 forhold hvert sted, herunder bolig, transport, mad, tøj, husholdningsartikler og underholdning. Boligudgifterne, som ofte er den største omkostning for udstationerede, spiller en vigtig rolle for Mercer, når de kortlægger, hvor byerne er placeret.

Mercers rapport er verdens mest omfattende undersøgelse af leveomkostninger for udlændinge i et andet land og bruges til at hjælpe multinationale selskaber og regeringer, når de skal udregne udgifter til deres udstationerede medarbejdere.

Læs mere om rapporten fra Mercer på Mercers hjemmeside

Lissabon blandt de billigste storbyer i Vesteuropa

Portugal regnes almindeligvis stadig som et af de allerbilligste lande i Vesteuropa at holde ferie i for udlændinge, og Lissabon regnes som en af de billigste storbyer at holde ferie i i Vesteuropa.