2014 var et godt år for Lissabon Lufthavn, som i løbet af året blev benyttet af mere end 18 millioner rejsende, hvilket er en ny rekord. Portugals største lufthavn, som har flere forbindelser til Danmark, er en af de hurtigst voksende lufthavne i Europa.


Padrão dos Descobrimentos monumentet i Lissabon. Foto: Christopher Brown, Creative Commons.

Stærk vækst i Lissabon Lufthavn

Lissabon Lufthavn stærke vækst understreges af, at den hidtidige passagerrekord fra 2013 blev overgået med mere end to millioner. En bedrift som Lissabon Lufthavn valgte at markere ved at give passager nummer 18 million, som skulle flyve med Turkish Airlines, en gratis opgradering og et gavekort til lufthavnens tax-free butik, Lojas Francas de Portugal.

Netop Turkish Airlines er ifølge Lissabon Lufthavn et af de flyselskaber, som bidragede mest til årets vækst. Turkish Airlines har planer om at øge antallet af afgange fra Lissabon og Porto til Istanbul i 2015 som en del af selskabets øget fokus på de portugisiske marked.

I Europa overgås den årlige vækst på 13.5 procent i Lissabon Lufthavn kun af Athen og Brussel Lufthavn.

Flyv fra Danmark til Lissabon Lufthavn

Fra Danmark kan du flyve fra København til lufthavnen ved den portugisiske hovedstad med TAP, Easyjet og Norwegian. Lufthavnen ligger blot syv kilometer fra Lissabons bymidte og har gode transportforbindelser i form af blandt andet metro og bus.

Lufthavnen er derfor det oplagte valg, hvis du ønsker at opleve Portugals smukke hovedstad på en storbyferie. Kombinerer du din flyrejse med billeje har du fra Lissabon desuden alletiders udgangspunkt for at tage videre på opdagelse langs Lissabonkysten eller i Alentejo.

Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her. Find også meget mere inspiration til din rejse i Portugal her på hjemmesiden, hvor du kan finde information og gode tips til seværdigheder i hele landet.