Lissabon bevæger sig helt mod toppen i det internationale hierarki over byer, der bruges til internationale møder. Lissabon er efterhånden en af Europas største destinationer, når det gælder kongresser og internationale møder på grund af dens bekvemme beliggenhed for både europæiske og nordamerikanske virksomheder og på grund af dens atmosfære, dens smukke arkitektur og dens moderne infrastruktur.


Torre de Belém i Lissabon

Lissabon på en ottendeplads

Ifølge en nylig rapport i traveldailynews.com var Lissabon i 2008 og 2009 placeret på en ottendeplads i den europæiske ranking, foretaget af Det Internationale Kongres & Convention Association (ICCA), og associationen forventer, at Lissabon stiger endnu højere op i hierarkiet i 2010.

Især har forretningsrejsende anerkendt Lissabons værdi med dens moderne infrastruktur, dens prisniveau, der er lavt sammenlignet med andre vesteuropæiske lande, og dens nærhed til resten af Europa. Byen er også i besiddelse af et mildt klima året rundt, masser af solskin, fremragende gastronomi og en venlig og imødekommende befolkning. Desuden nævnes de gode kongres- og hotelfaciliteter i Lissabon som en del af forklaringen. I alt tegner møde- og incentive-turismen sig for 44 procent af al turisme i den portugisiske hovedstad.

Portugal i vækst som destination for møder og kongresser

I det kommende år vil Lissabon være vært for Rotary Internationals årlige generalforsamling med 40.000 deltagere, og det årlige møde i European Association for Study of Diabetes med 18.000 deltagere. Lissabon er en del af Portugals voksende marked, når det gælder internationale møder, og markedet omfatter også de højt rangerede destinationer som Porto, Algarve og Madeira. Portugal har længe været betragtet som en sikker og pålidelig destination som arrangør af internationale møder og landet blev placeret som nummer 9 i Europa og 15 i hele verden i den europæiske ICCA-organisations rapport fra 2008.

Rejsebureauer, der arrangerer grupperejser til Lissabon

Du kan læse om rejsebureauer, der arrangerer grupperejser til Lissabon her