I tirsdags nævnte vi her på Portugal.dk, at Portugal er blevet udnævnt til verdens sjette smukkeste land. Lissabon er imidlertid endnu højere på listen end resten af landet: Den bakkede by med det underskønne klima er udnævnt som verdens fjerde smukkeste.


Udforsk Lissabon, en af verdens smukkeste byer, i en af de charmerende sporvogne. National Geographic anbefaler særligt sporvognsrute 28. Foto: Felix

Urban City Guides hædrer Lissabon

De, der har besøgt eller som endda bor i den portugisiske hovedstad mener måske, at byen burde være placeret endnu højere på listen end nummer fire for sin unikke skønhed.

Men de vil dog nok også være enige i, at der ikke er nogen skam i at blive placeret bagved verdensberømte perler som Venedig, Paris og Prag.

Der er en god chance for, at udnævnelsen af Lissabon i den meget læste, engelsksprogede rejseguide Urban City Guide som værende lige i halen på Prag hvad angår skønhed, vil styrke byens image og trække flere turister til.

I den seneste udgave af Urban City Guides kom Lissabon foran Rio de Janeiro, Amsterdam, Firenze, Rom og Budapest på listen over de ti smukkeste byer i verden. Som alle, der har besøgt nogle af de nævnte byer ved, siger det ikke så lidt.

Urban City Guides rosende beskrivelse af Lissabons skønhed starter således, ifølge websitet www.portugalnews.com: “Storslået placeret på en række af bakker ved bredden af Targus-floden, er Lissabon en af verdens mest seværdige byer.”

Og de fortsætter: “Smukke og uventede udsigter finder man rundt om hvert hjørne af byens farverige, pittoreske gader, og især fra strategisk placerede udsigtspunkter eller terasser på toppen af hver bakke.”

Lissabons sporvogne

Er man træt i benene efter en dags udforskning af Lissabon, behøver man endog ikke at anstrenge sig med en gåtur op i byens højder for at nyde de mange imponerende udsigter: Der er mulighed for at hoppe på en af de charmerende sporvogne, som byen som en af de få i verden stadig med stolthed kan fremvise som værende i aktiv brug, også af lokalbefolkningen.

National Geographics rejseguide anbefaler Lissabons sporvognsrute nummer 28 som verdens 10. bedste og mest oplevelsesrige.

Nummer 28 krydser byen fra øst mod vest, og klatrer fra centrum op ad de smalle, brostensbelagte gader og stejle bakker i de livlige, charmerende og smukke kvarterer Barrio Alto, Baixa og Alfama.

Sporvognen kører forbi markeder, restauranter og kirker, og du kan stå af i Graça-kvarteret og tage bus nummer 37 op til Castelo São Jorge (Sankt Jørgens kastel) hvor du, ud over at udforske kastellet, kan nyde fabelagtige udsigter over hele byen.