Lissabonkysten

Blot en halv times kørsel vest for Lissabon ligger et par charmerende badebyer langs den dejlige strand, der med sit store udvalg af hoteller og lejlighedskomplekser i alle prislag danner rammen for ferierende i alle aldre.


Praia do Tamariz – Estoril. Kilde: Rei-artur

Lissabonkysten: Estoril

Estoril var tidligere den fashionable legeplads for Europas aristokrati og velhavende industrimagnater, der blev lokket af den internationale atmosfære og de mange solskinstimer. Ikke mindst Europas største casino var både dengang og nu et af byens helt store trækplastre. Selv om den høje status måske er falmet lidt er Estoril stadig et populært rejsemål på Lissabonkysten med sin fine strand, charmerende miljø med mange caféer, restauranter og et stort shoppingområde i byens fint brolagte gågader.

Lissabonkysten: Cascais

Lidt længere mod vest på Lissabonkysten kommer man til den gamle fiskerby, Cascais, hvor turiststrømmen ikke helt har overskygget de gamle håndværk. Hver dag lander fiskerne i deres farvestrålende både stadig deres fangst på stranden, og her kan man overvære den livlige fiskeauktion – husk at holde hænderne i ro, hvis du ikke vil gå herfra med en kasse fisk under armen.

Lissabonkysten: Boca do Inferno

På en god 20 minutters gåtur vestpå langs havet kommer man fra Cascais til Boca do Inferno (helvedes mund) – et imponerende naturfænomen, hvor Atlanterhavets bølger slår ind mod klipperne med stor kraft. Mange ynder også at tage turen langs kysten mellem Cascais og Estoril til fods – det tager ca. 1 time.

Der er mange togforbindelser fra Cais do Sodré-stationen mellem Lissabon og Estoril/Cascais, så det er nemt at kombinere et storbyophold med badelivets glæder.

Nyheder på Lissabonkysten

Indlæs flere

HideawaysTuristbureauer

Hideaways