Mad og drikke er vigtig og rejser du til området omkring Lissabon-kysten vil du ikke blive skuffet. Det er naturligvis først og fremmest havet der bidraget til menuerne, men der findes meget andet end fisk der er værd at smage på et besøg ved Lissabonkysten.

Regionen er den perfekte destination hvis man er glad for fisk og skaldyr. Her kan man nyde alle havets glæder, og området er specielt kendt for frisk havaborre, hjertemuslinger og blåmuslinger fra Ericeira og Cabo do Roca, rød mulle, muslinger og østers fra Setúbal, sværdfisk fra Sesimbra og krebs fra Cascais.

Andre regionale specialiteter er gede- og fåreost fra Sobral de Monte Agraço og Azeitão, kager fra Malveira, Pão de ló fra Loures, lækkerier med æg og nødder fra Cascais, Zimbros fra Sesimbra og Queijadas fra Sintra, samt vinene fra Colares, Bucelas, Setúbal, Carcavelos og den berømte Moscatel fra Setúbal.

I Lissabon har man rig mulighed for at prøve alle specialiteterne fra det portugisiske køkken. Her i byen finder man ofte de typiske landretter såsom grillede sardiner, muslinger à Bulhão Pato, fiskesuppe eller varierede og velsmagende torskeretter. Blandt de utallige fristende desserter, så bør man huske at prøve den lokale Belém tærte med vanillecreme..

Hvilke retter synes du bedst om i Portugal, skriv dit tip om retter eller restauranter i området omkring Lissabon