Lissabon byder med sine syv høje på masser af fantastiske udsigtspunkter, miradouros, som er populære blandt både lokale og turister. Sætter du dig for blot at hvile fødderne et øjeblik, er der stor chance for, at du bliver hængende for at nyde den betagende udsigt.

Castelo de São Jorge
Castelo de São Jorge. Foto: Marco Verch, Creative Commons.

Alle som har været på storbyferie i Lissabon har deres eget favorit-udsigtspunkt, men her får du vores bud på de bedste.

Miradouro das Portas do Sol

Miradouro das Portas do Sol

Miradouro das Portas do Sol. Foto: Bex Walton, Creative Commons.

Fra denne store terrasse har du en flot udsigt over Lissabons gamle kvarter, Alfama, mod Mosteiro de São Vicente de Fora. Er du morgenfrisk, er Miradouro das Portas do Sol et af de bedste steder i byen at nyde solopgangen og et godt udgangspunkt for en gåtur i Alfamas smalle gader før byen rigtig vågner. Det er dog især omkring solnedgang, når det gyldne lys fra vest langsomt spreder sig hen over bygningerne, at folk stimler sammen her. Lissabons berømte sporvogn 28 kører tæt forbi.

Google Maps link.

Miradouro de Santa Luzia

Miradouro de Santa Luzia

Miradouro de Santa Luzia. Foto: Andreas Manessinger, Creative Commons.

Dette udsigtspunkt ligger få meter fra Miradouro das Portas do Sol, og udsigten over Alfama mod floden er derfor lidt den samme. Men selve terrassen er mere charmerende med en romantisk pergola. Et fint sted at tage et hvil på gåturen op mod borgen.

Kort link.

 

Miradouro do Castelo (de São Jorge)

Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge. Foto: Rob Hurson, Creative Commons.

Den lidt krævende tur op til Castelo de São Jorge på den største af Lissabons syv høje er alle anstrengelserne værd! Det er ikke sjældent, at man ender med at bruge ligeså meget tid på at nyde udsigten som  på at udforske den imponerende borg. Udover den store plads lige ved indgangen kan man naturligvis også finde mange fine udsigtspunkter på gåturen rundt på borgmuren.

Kort link

Miradouro São Pedro de Alcântara

Miradouro São Pedro de Alcântara

Miradouro São Pedro de Alcântara. Foto: André P. Meyer-Vitali, Creative Commons

Med udsigt til borgen på modsatte bakketop er dette måske byens mest romantiske have på kanten af Bairro Alto distriktet. Har du trætte ben, kan du tage Ascensor da Glória herop nede fra Lissabons fornemme boulevard, Avenida da Liberdade. Et populært samlingspunkt om aftenen og især smukt, når belysningen på Castelo de São Jorge tændes. Her er god plads med mange bænke ligesom der ofte er mulighed for at købe sandwiches og andre lette retter fra madboder. Her er også en lille bar.

Kort link.

 

Miradouro da Graça

Miradouro da Graça

Miradouro da Graça. Foto: Lajoumard, Creative Commons.

Sæt dig i fyrretræernes skygge og nyd den betagende udsigt over byen ud mod 25. april-broen – Golden Gate’s tvilling. Kommer du her om aftenen, er der ofte masser af liv takket være den lille café, ligesom der tit er livemusik. Udsigtpunktets officielle navn er Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen efter en lokal poet, som tilbragte meget tid her.

Kort link

 

Elevador de Santa Justa

Santa Justa elevator. Foto: <a href="

Santa Justa elevator. Foto: David Holt, Creative Commons.

Det er ikke kun Lissabons syv høje, som byder på formidable udsigter. Der er således talrige monumenter og bygninger, som alene i kraft af deres udsigter er besøg værd. Tager du for eksempel en tur op med den smukt udsmykket Elevador de Santa Justa fra Baxia til Largo do Carmo, må du ikke snyde dig selv for udsigtplatformens 360 graders udsigt over det centrale Lissabon.

Kort link

 

Er du på vej til Portugals hovedstad på ferie? Så kan du finde meget mere inspiration til Lissabons største seværdigheder her på hjemmesiden.